Oudercoaching

Oudercoaching voor stressreductie en burn-out preventie

Stress (spanning) hoort bij het leven en is gezond.

We hebben stress nodig om mooie prestaties neer te zetten of door te zetten op moeilijke momenten. Als je daarna weer uitrust is er niks aan de hand en kunnen we heel veel aan.

Maar wat als er teveel én voortdurende spanning is voor lange tijd en je te weinig herstelt? Er ontstaat dan een hersteltekort, waardoor je energiereserve afneemt. We noemen dit roofbouw. Dit kan je behoorlijk uit je kracht halen als ouder en je zelfvertrouwen ondermijnen. Het ouderschap wordt dan een grotere uitdaging en dat heeft effect op je kind(deren).

CSR-methode

Bij het omgaan met spanning, vermoeidheid, stressklachten en overspannenheid maak ik gebruik van de CSR-Methode.

CSR staat voor Chronic Stress Reversal: het terugdraaien en herstellen van verstoringen in de inspannings- en herstelsystemen als gevolg van langdurige stress.

De CSR-methode integreert kennis uit de psychologie, biologie en neurologie en focust bij de behandeling op vier niveaus: lichaam, cognitie, emotie en gedrag.

Het traject bestaat uit 3 fasen:

  1. Roofbouw stoppen & fysiek herstel: Psycho-educatie, stress-oorzaken verminderen, slaapadviezen, leren ontspannen d.m.v. mindfulness, begeleide meditaties en ademhalingsoefeningen. 
  1. Reserves aanvullen & zelfmanagement: Herstel, bewustwording van lichaamssignalen, inzicht krijgen in welke overtuigingen, patronen en gedachten niet meer helpend zijn. 
  1. Opbouw en verankeren: Opbouw in activiteiten, experimenteren met nieuw gedrag en verankeren van je keuzes in het dagelijks leven.

De manier waarop je naar jezelf kijkt, wordt altijd werkelijkheid

Oudercoaching en persoonlijke groei

Wil je graag je eigen ontwikkeling een boost geven en dit combineren met het ouderschap? Dat kan!

Gebruik de momenten waarin je aan het overleven bent of op de automatische piloot reageert. Ze zijn ideaal voor jouw pad van ontwikkeling. Door samen in gesprek te gaan ontdek je welke gedachten, patronen of overtuigingen er onder je overlevingsstrategie verborgen liggen.

Door anders in het ouderschap te staan, jezelf beter te begrijpen en vooral ook lief voor jezelf te zijn, zul je zien dat opvoeden een stuk leuker wordt én gemakkelijker gaat.

“Zie ouderschap als pad van persoonlijke groei

Ben je nieuwsgierig geworden, neem dan contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Werkwijze

Kennismakingsgesprek: heb je vragen en wil je kort kennismaken dan kan dat gratis en vrijblijvend, neem gerust contact op!

Aanmelden en intake: na aanmelding stuur ik een algemene vragenlijst toe. Aan de hand van de ingevulde vragenlijst volgt een intakegesprek. In dit gesprek luister ik naar je of jullie en stel ik vragen om de situatie en vraag goed te kunnen begrijpen.

De sessies: Een traject bestaat veelal uit 3 tot 5 sessies van ongeveer 90 minuten. Bij stressklachten en overspannenheid kunnen er mogelijk meer sessies nodig zijn. Na 3 sessies volgt een evaluatiegesprek. De sessies vinden idealiter 1 keer per 2 weken plaats.

Eindevaluatie: na het traject is er een eindgesprek. We kijken terug hoe de sessies verlopen zijn en of er nog vragen zijn.

Over de jaren heen heb ik de onderstaande uitspraken vaker van ouders gehoord:

‘Ik voel mij op mijn gemak bij jou’

‘Ik heb het gevoel dat ik alles kan vertellen, niks is gek of raar’

‘Je bent eerlijk en respectvol’

‘bij jou voel ik me rustig en ervaar ik ruimte om naar mezelf te kijken’.

Tarieven

Ouderbegeleiding: € 95,- (90 min)

Verhinderd? Graag minimaal 24 uur voor de afspraak telefonisch laten weten. De volledige kosten zullen dan niet in rekening worden gebracht.