Rots & Water

Wat is Rots & Water?

Rots & Water is een Psychofysieke Sociale Competentietraining voor het aanleren van mentale en sociale vaardigheden. De training is zelfbeeld versterkend en zet kinderen in hun kracht waardoor ze weerbaarder worden voor de wereld om hen heen.

De Rots & Water Methode is ontwikkeld door het Rots & Water Instituut.

Wetenschappelijk onderbouwde effecten van Rots & Water

Toename zelfvertrouwen

Toename zelfregulatie

Sociale acceptatie

Afname van depressieve gevoelens

Afname van pesten

Rots staat voor ‘solide’, jezelf zijn, je eigen grenzen kunnen aangeven, zelfstandig beslissingen kunnen nemen, doorzetten en je eigen weg kunnen gaan.

Water staat voor ‘beweging’, communicatie, iedereen hoort erbij, vriendschap, kunnen luisteren, samen naar oplossingen zoeken en de grenzen van anderen respecteren.

Bewust kiezen om zo hard als een rots te reageren of zo zacht en flexibel als water

De kracht van Rots & Water

Rots & Water gaat over leren door te doen. Door middel van speelse oefeningen maken kinderen gebruik van hun lichaam, zintuigen en er is aandacht voor gedachten, gevoel, emotie en intuïtie. Deze indrukken worden verbonden aan situaties die de kinderen zelf hebben meegemaakt, zodat we hierop samen kunnen reflecteren. Deze indrukken en inzichten geven het brein de kans om diepere onderlinge verbindingen te maken en de opgedane kennis ook in andere situaties toepassen. Zo krijg je heel concrete tools om steviger in je schoenen te staan en vergroot je de kans dat je bijvoorbeeld ‘nee’ kunt zeggen in moeilijke situaties. 

Met andere woorden: kinderen worden zich meer bewust van hun lichaam en zichzelf.

Dora, moeder van dochter 9 jaar

Meta is a very helpful and professional kids coach. She is an active listener. She listens to problems and needs, thinks along with parents, and discuss what to do in the training for the kids. She does not just follow the training material or theories, but customized the training to meet the needs of the kids. She teaches not only skills to solve problems, but also help kids to think deep and reflect by themselves.

De Rots & Water Training

Belangrijke elementen in de training zijn: ademhaling, in contact zijn met je lichaam en met de grond onder je voeten (gronden en centreren), concentreren en focus. Ze worden gebruikt om letterlijk sterk te staan en bij jezelf te zijn en te blijven. Hierdoor kun je bij de oefeningen makkelijker werken aan zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen.

Thema’s die langs kunnen komen zijn: het voelen van rots- en waterkracht in je lichaam, rotshouding versus waterhouding, voor jezelf en de ander opkomen, vertrouwen en eigen keuzes maken, lichaamstaal en jezelf laten zien, lichaamservaring en grenzen, empathie, emoties en pesten, groepsdruk en samenwerken.

Duolessen opmaat

De training is voor ieder kind van 8 t/m 13 jaar en wordt in tweetallen gegeven. Je zoon of dochter kan een vriendje of vriendinnetje meenemen. Hoe leuk is dat!

Na de kennismakingsgesprekken zal ik de training op maat maken, zodat de inhoud van de training aansluit bij de vragen van beide kinderen. Ik schat in hoeveel lessen we nodig hebben (waarschijnlijk tussen de 4-6 lessen) en doe jullie vervolgens een voorstel.

Deze training bestaat uit:

  • Een kennismakingsgesprek van 30 minuten online. Bij dit gesprek zijn zowel het kind als ouder(s).
  • Groepslessen van 60 minuten per keer (zonder ouders).
  • Materialen ten behoeve van de training, inclusief het diploma.
  • Een wekelijkse mail met het onderwerp en inhoud van de afgelopen les.
  • Eindgesprekken met kind en ouder(s), van 30 minuten online. We kijken in dit gesprek terug hoe de training verlopen is, hoe het nu met het kind gaat en of er nog vragen zijn. Graag ontvang ik feedback op het verloop, zodat ik blijf leren en mijn ondersteuning aan kinderen en ouders kan optimaliseren.

Tarieven

Duolessen Rots & Water:

  • 4 lessen: € 400,- (ieder € 200,-)
  • 5 lessen: € 500,- (ieder € 250,-)
  • 6 lessen: € 600,- (ieder € 300,-)

De uurprijs per kind is € 50,-

Tussen- en eindevaluatie:

€ 50,- per uur

Individueel Rots & Water:

€ 75,- per uur

Gelijk aan het tarief van kindercoaching.

Overleg met derden

€ 35,- (per 30 minuten)

* Prijzen zijn inclusief 21% btw