Mijn naam is Meta de Graaf – Peek, geboren in Amsterdam 1976 en samen met mijn gezin woonachtig in Amstelveen.

Het grootste gedeelte van mijn loopbaan (17+ jaar) heb ik met veel plezier in de jeugdzorg gewerkt. Eerst als schoolmaatschappelijk werker en later als ouder- en kindadviseur, beide in Amsterdam.
In deze functies heb ik veel meegemaakt en geleerd dat elk kind, elk gezin en elke situatie anders is en om passende visie en ondersteuning vraagt. Kijk op LinkedIn voor mijn diploma’s en certificaten.

Nu vaar ik mijn eigen koers en ga ik verder als zelfstandig kindertrainer en coach. Mijn drijfveer om Kinderpraktijk Amstelland te starten is dat ik mijn passie voor het werken met kinderen kan combineren met mijn missie: een bijdrage leveren aan kinderen, ouders en professionals helpen veerkrachtig, weerbaar en bewust te worden. Zodat zij op hun eigen pad zelfverzekerd en vol plezier in het leven kunnen staan.

Het mooiste dat je kunt worden is jezelf!

In je kracht blijven

Mijn wens is kinderen en hun ouders vaardigheden en eigen oplossingen mee te geven om in hun kracht te blijven in onze huidige maatschappij. Met alle prikkels, uitdagingen, wereldproblematiek en hoge verwachtingen van deze tijd. Eén van mijn specialisme ligt op het gebied van omgaan met spanning en stress, zowel voor kinderen als volwassenen. Hiervoor maak ik gebruik ik gebruik van de CSR-Methode.

Vaak zitten we door onder andere spanning te veel in ons hoofd en functioneren we op de automatische piloot. Hierdoor raken we de verbinding kwijt met ons gevoel en onze behoeften. ‘Leren luisteren naar je gevoel en behoeften’ is belangrijk in mijn praktijk, want juist die behoeften maken wensen in ons wakker en wijzen ons de weg naar een verandering waardoor we ons beter voelen. Hier kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!

 

‘Leren door doen en ervaren’

In mijn praktijk maak ik veel gebruik van ‘leren door doen en ervaren’. Dit is een bijzonder krachtige manier om nieuwe vaardigheden aan te leren én waar kinderen veel plezier aan beleven. Ik maak onder andere gebruik van effectieve oefeningen vanuit mindfulness: methode Eline Snel en Rots en Water.

Tijdens de oefeningen gebruiken we het lichaam, de zintuigen en is er aandacht voor gedachten, gevoel, behoeften, emotie en intuïtie. Deze indrukken worden verbonden aan situaties die kinderen hebben meegemaakt. We reflecteren er samen op.

Deze werkwijze geeft het brein de kans om diepere onderlinge verbinding te maken en het geleerde op te slaan in het langetermijngeheugen. De opgedane kennis wordt dan ook in andere situaties toepasbaar.

Aanvulling op het basisonderwijs

Mijn aanbod zie ik als een aanvulling op het basisonderwijs voor kinderen met bijvoorbeeld faalangst, concentratieproblemen, gepest worden of impuls beheersing. De didactische eisen die aan basisscholen worden gesteld maken dat er vaak minder tijd over blijft om kinderen sociaal- emotioneel te begeleiden. Dit tot spijt van veel leerkrachten. Terwijl het zo belangrijk is om kinderen te laten ontdekken wie ze zijn en hoe ze trots op en tevreden over zichzelf kunnen zijn. Hoe gedachten en gevoel op elkaar inwerken. Hoe je om kunt gaan met emoties. Wat concentreren eigenlijk is en hoe je dat doet. Kinderen die zich bewust zijn van zichzelf en hun (groei)capaciteiten, hebben de mogelijkheid om op te groeien tot zelfbewuste volwassenen die keuzes kunnen maken voor een betere wereld. ‘De kinderen van nu zijn de bestuurders van de toekomst’.

Ik zie er naar uit om jullie te ontmoeten en samen te ontdekken, te leren en te ervaren!

Meta de Graaf

Aangesloten bij